PMMA - polimetil metakrilati

Je sintetičen polimer metil metakrilata in je transparenten ali prozoren. Pogosto se uporablja namesto stekla, ker je lažji, bolj odporen na mehanske vplive in se težje razbije. PMMA so lahko ekonomična alternativa polikarbonatom (PC). Predvsem tam, kjer ni nujna visoka trdnost, žilavost in odpornost na visoke temperature.

Odlikuje jih lahka predelava in oblikovanje v proizvodnji ter ugodna cena, njihova pomanjkljivost pa je krhkost v primeru mehanske obremenitve in večja površinska deformacija v primerjavi s steklom. Uporablja se tudi za medicinske namene, v avto industriji, razsvetljavi in beli tehniki.

PMMA use

Za naročilo ali več informacij pokličite na +386 40 756 744 ali nam pišite na rok.klajnsek@bimex.si
oziroma stopite v stik z nami preko spodnje kontaktne forme.


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@bimex.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Bimex d.o.o., javno podjetje d.o.o., prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Naš prodajni program

  ABS materials
  ABS

  Akrilonitril
  butadien stiren

  POLIAMIDI
  PA

  POLIAMIDI

  POLIKARBONAT
  PC

  POLIKARBONATI

  Polibutelin tereftalati
  PBT

  polibutilen tereftalati

  polimetil metaakrilati
  PMMA

  polimetil metaakrilati

  modre termoplastične smole
  TPU

  termoplastični poliuretan